Select menu item
A ravasz rokon – bábfilm

A ravasz rokon – bábműsor

Válogasd szét a képeket!

A róka a mesében megfogadta, hogy nem fog húst enni.

A valóságban melyik állatok esznek húst (vagy azt is)?
Melyik csak növényeket?

A képeket akkor is legalább egy kicsit arrébb kell tenned, ha eredetileg a helyes oldalon vannak.

A ravasz rokon – bábfilm

A ravasz rokon – bábfilm.

Vörös Valér, a róka rettentően el van keseredve. A múltbeli ravaszsága miatt kivívta Burkus kutya, a házőrző kitüntető figyelmét, s most nyögi korábbi ígérete terhét: vegetáriánus koszton tengődik.

Ám váratlanul megérkezik a távoli rokon, az előkelő, ám igen gonosz Ordas Olga, Szibéria farkas nagyasszonya. Valér nénje nem tűri, hogy rokonát igában tartsák, ezért ismét húsevésre utasítja
A humoros, fordulatos állatmese keretében – nagyon látványos, megragadó árnyjáték formájában – elhangzik a húsvéti valódi üzenete: Jézus Krisztus megváltott minket a bűntől és a haláltól.

Játék gyerekeknek

5-10 éves korosztály, 5-15 gyermek

Próbáld ki a játékot barátaiddal:
A résztvevők választanak maguk közül egy játékvezetőt. Ő ad utasításokat a játékosoknak. amit mond, mindenkinek meg kell csinálnia, ha úgy kezdi a mondatot: Józsi bácsi mondta… Pl. „Józsi bácsi mondta, emeld fel a két kezed” Mindenki felemeli a két kezét, aki elrontja, az kiesik.
Ha azonban ezt nem teszi elé a játékvezető, akkor nem szabad végrehajtani, amit mond. (Pl. „Tegyétek le a kezeteket.” Aki leteszi, az hibázott, és kiesik a játékból, mert nem Józsi bácsi mondta. A játékvezető mondhatja gyorsabban, vagy ismételve is a feladatokat, próbálja elérni, hogy minél többen kiessenek.
Aki utoljára marad, az lesz a győztes, és ő veszi át a játékvezető szerepét az újrakezdésnél.

Józsi bácsi mondta

Őrizd meg a szívedet – dal

Beszélgetés a keresztről

A ravasz rokon – teljes CD