Select menu item
Húsvét a Nagyinál II Húsvéti bábdarab

Húsvét a Nagyinál – húsvéti bábfilm, bábdarab gyerekeknek

Húsvéti bábdarab. Palkó a tavaszi szünetet vidéken a Nagyinál tölti. A közös húsvéti kalács sütés közben Nagyi régi emlékeiről mesél.
Míg a kalács sül, megjelenik előttünk a bátor házőrző Burkus, aki mindig megvédi a baromfiudvar lakóit az arra ólálkodó Vörös Valértól a rókától. Jókat nevethetünk a hetvenkedő kakason, aki azt gondolja, van olyan jó házőrző, mint a kutya. És sajnos nem is hallgat az intő szóra és találkozik a rókával.
Megelevenednek az első húsvét eseményei is, a Júdás árulása, Jézus imája, ahogy megbocsátásért könyörög az emberiségért. És a húsvét igazi örömteli eseménye is látható: a sír üres, Jézus feltámadt. Vidám és tanulságos családi bábdarab.

A bábdarab üzenetéről a szülőknek itt írtunk: BÁBDARABOK ÜZENETE

Húsvét a Nagyinál – képregény

A teljes CD-t meghallgathatod itt:

Memóriajáték. Keresd az egyformákat!

Igaz vagy hamis?

A szavaink sok emberre hatással lehetnek, feszültséget vagy békességet teremthetünk magunk körül.
A kicsi Linda is ezt értette meg a következő mesében.

A következő feladatból kiderül, milyen figyelmesen hallgattad meg a CD-t. Ha nem emlékszel, akkor sincs semmi baj, itt meghallgathatod újra A szó hatalma című mesét.

A szó hatalma
by Palánta Misszió

Memóriapróba

Szókereső

Szó-kép párosító

A folyó gyermeke történetben egy kisbabát a folyóba akartak vetni, de végül megmenekült. Tudod, hogy a Bibliában is szó van valakiről, akit kisbaba korában majdnem a folyóba dobtak?

Ha szeretnéd, itt újra meghallgathatod A folyó gyermeke című történetet.

A folyó gyermeke
by Palánta Misszió

Tudod-e?

Kik voltak azok a farizeusok?
Egy olyan csoport Jézus Krisztus korában, akik az isteni törvényeket és a vallásos szabályokat szó szerint igyekeztek betartani, de nem a szeretet hajtotta őket, hanem az, hogy szuper jónak tűnjenek. ebben a részben semmiképpen sem tudták elhinni Jézusról, hogy Ő az Isten Fia, a Megváltó. Mikor olyan dolgokat mondott, amik erre utaltak, nagyon mérgesek lettek.

Mi az a János Evangéliuma?
A Bibliában 4 olyan  rész van ami az Úr Jézus Krisztus földi életéről szól, hogyan született,  mit tett és tanított. Ezeket a részeket Evangéliumoknak hívjuk, és mindegyiket más szerző jegyezte le, erről kapták a címüket.
Ezek közül az egyik a János evangéliuma, amiből most a 8. fejezetet meghallgattad. Mind a 4 Evangéliumban olvashatsz az Úr Jézus Krisztus haláláról és feltámadásáról is, ami a Húsvét története – ezt ünnepeljük Húsvétkor.
Újra meghallgathatod a 8. részt a János Evangéliumából.
Hangzó Biblia - János 8
by Palánta Misszió

Online színezők

Miközben színezel, újra meghallgathatod a CD-t.