Select menu item
Szeretet

Online foglalkoztató gyerekeknek; Szeretet

Online foglalkoztató gyerekeknek; Szeretet
Ezt mondja a Biblia a szeretetről:

“A szeretet türelmes és jóságos. Ez a szeretet nem féltékeny, nem irigy, nem dicsekszik, nem büszke, nem viselkedik gorombán, nem a maga hasznát keresi, nem lesz indulatos, nem tartja számon, ha valaki rosszul bánik vele, nem örül az igazságtalanságnak, de együtt örül az igazsággal. A szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart.
Ez a szeretet soha nem fogy el.”
1 Kor 13,4-8

Atyám kérlek – gyermekdal

Az új családtag – történet

A rosszat jóval győzd meg! – gyermekdal

A bölcstelen ács – történet

Panov apó – bábfilm

Online foglalkoztató gyerekeknek; Szeretet: Kedves mese egy öreg suszterról, aki karácsony közeledtével szintén várja Jézus eljövetelét…
A város szélén, egy kis házikóban lakik Panov apó, a cipész. Karácsony van. Az első, amit Panov apó a felesége nélkül tölt. Bibliaolvasás közben egyszer csak Jézus hangját hallja, aki megígéri, hogy eljön hozzá, és mindvégig vele marad. Panov apó megörül ennek, s egész nap Jézust várja. Dolgozgat, de minduntalan félbehagyja, az ablakhoz megy, hogy lássa, jön-e már a várva várt vendég. Az ablakon kipillantva mindig észrevesz valakit az utcán (az özvegyasszony lányát, az utcaseprőt, egy anyukát pici gyerekkel), akiknek segítségre van szüksége. És ő segít is – hol egy forró teával, hol egy cipővel, vagy épp némi étellel.
Esteledik, amikor Panov apó még mindig Jézust várja. Egyszer csak hangot hall, Jézusét, aki elmondja az öreg cipésznek, hogy Ő bizony már meglátogatta aznap – amikor megetette az éhezőt, megitatta a szomjazót, befogadta a fagyoskodót.
Tolsztoj története ma is aktuális mondanivalót tartalmaz mindannyiunk számára.

Izgalmas történetek, fejtörők, keresztrejtvények várnak ezen az oldalon:
PANOV APÓ

Ha egyet befogadsz – gyermekdal

Angyal volt-e? – történet

Igazi angyalos történeteket hallgathatsz meg ITT, és ITT.

Minél többet adsz – gyermekdal

A cirkuszjegy – történet

Szeretni jó – gyermekdal

Egy pohár tej – mesefilm

A szívben van a legnagyobb kincs – gyermekdal