Select menu item
Afrika

Afrika; Online foglalkoztató gyerekeknek.
Az Állatkerti séta CD-n hallhattad te is – de az is lehet, hogy már korábban is tudtad -, hogy az oroszlánok – és még sok-sok különleges állat és növény – természetes élőhelye Afrika.

Milyen gyorsan tudod kirakni a képet?

Afrika; Online foglalkoztató gyerekeknek.

5+1 érdekes tény Afrikáról

– Szváziföldön (dél-afrikai ország) találták meg a világ első olyan eszközét, ami valószínűsíthetően az idő mérésére szolgált, vésetekkel ellátott csontok voltak, ami holdnaptárként funkcionálhattak.

– Egy mára már feledésbe merült civilizáció, a Kr. e. 8. évszázadtól Kr. u. 4. évszázadig fennálló Kusita Királyság fővárosában, Meroéban a régészek összesen 200(!) különböző méretű piramist találtak. Viszonyításképpen, ez kétszerese az egyiptomiaknak.

– Az európai rabszolgakereskedelembe több helyi is csatlakozott, ugyanis bizonyos kereskedők az itt élőket bízták meg azzal a feladattal, hogy hozzanak nekik minél több embert, azért cserébe, hogy őket, vagy a városukat békén hagyják.

– Dél-Afrikában található meg  az egyik legmodernebb város a kontinensen és a világon. Fokváros az egyik legizgalmasabb célpont: extrém sportok, például szörfözés, kitűnő gasztronómiai hírnév, álomközpontok, múzeumok.

– A világ első szívátültetése is Afrikához köthető, amit egy dél-afrikai orvos hajtott végre 1967-ben Fokvárosban.

– A második világháború után a második kongói háború volt a második legpusztítóbb háború, 1998 és 2003 között, mintegy 5,4 millió áldozattal.