Select menu item
Bátorság

Bátorság

Online foglalkoztató; bátorság: Az életben nagyon sokszor van szükségünk bátorságra. Sokan azt gondolják, hogy az a bátor, aki senkitől és semmitől nem fél. Vajon ez tényleg így van?
Az oldalon található bábdarabok, tanulságos történetek és az „Aki mer, az nyer” című gyermekdal is a bátorságról szólnak.

A bátor kis hajósinas

Tanulságos történet a bátorságról
A Cornelia egy vitorlás hajó volt a múlt században. Történetünk idején épp Amerika partjait hagyta el, fedélzetén Európába készülő utasokkal. Egy kis hajósinas volt a fedélzetén, Péter, aki akkortájt 13 éves lehetett. A fiúnak korán el kellett hagynia édesanyját, hogy megkeresse kenyerét. Épp az óceán közepén hajóztak, amikor hatalmas szélvihar kerekedett…

Panni nem fél többé – bábdarab

Panni este nem tud elaludni, fél… Bár édesanyja bejön hozzá és megnyugtatja, de amint kimegy, Pannin ismét erőt vesz a félelem. Valóban van mitől félnie? Igazat mond-e a kígyó és a bagoly, akik Pannit ijesztgetik? Milyen segítséget kap, hogy végül győzni tud velük szemben? Kiderül a bábdarabból.

23. Zsoltár – történet

Nati  fél, mert az anyukája nem tud érte menni az iskolába. És bizony, mire vége van a különóráknak, már egészen besötétedik. A környéken pedig sok kutya van. Az ebédpénzt sem tudta befizetni, ráadásul a nagymamája is beteg. És még a holnapi nyelvtan dolgozat is nyomasztja.

Aki mer, az nyer – dal

Piroska és a farkas – bábfilm

A klasszikus mese szórakoztató feldolgozása. Akárcsak az eredeti történetben Piroska útnak indul az erdőn át, hogy elemózsiát vigyen a Nagymamának. Útközben találkozik a farkassal, aki kiszedi belőle hova megy, és mit kell mondani, hogy a Nagymama ajtót nyisson. Innentől azonban más fordulatot vesz a mese. A bábdarab modern, „intelligens” farkasa humoros és egyszerre nevetséges a maga beképzeltségével, buta hiszékenységével. Nagymama ügyesen védi magát, Piroska pedig összejátszik a vadásszal. Így vidámsággal végződik ez az ízig-vérig vadászkaland.