Select menu item
Kapcsolat
  • 1071 Budapest
    Rottenbiller u. 24.
  • +36 70-315-7958

Bábmisszió

Miért bábozunk a gyerekeknek?
A bábelőadás nagyon mélyen érinti meg a kicsiny nézőket. A bábok élő személyek a számukra, a történetek teljesen bevonják őket. Erkölcsi ítélőkészségüket, értékrendjüket mélységesen megmozdítja minden, amit látnak, hallanak. Évekig, sőt, egész életükön át megmarad, amit így átéltek. Ezért született meg az első Palánta bábelőadás 1994-ben. Célunk az volt, hogy a Biblia iránymutató értékei, a vizuális eszközök bevonásával, a gyermekeket még mélyebben hassák át, hétköznapjaikra még teljesebben hassanak ki.

Bábdarabjaink a családok, iskolák és gyermekek hétköznapjait jelenítik meg. A konfliktusok is olyanok, amiket a gyermekek nap, mint nap átélnek. A megoldások azonban a Bibliai értékeket tárják eléjük. Minden bábelőadásunkkal olyan életfelfogást és értékrendet állítunk szemük elé, amely a tisztességes, jóságos és becsületes emberképet teszi kívánatossá a felnövekvő generáció előtt.
A bábmisszióval célunk, hogy Magyarországon – és határainkon túl – minél több iskolás és óvodás gyermek helyes értékrenddel és erkölcsi alappal nőjön fel.

Mikor és hol bábozunk?
Oktatási intézményekben a legtöbb előadásunkat Karácsony és Húsvét előtt tartjuk. De az ünnepi bábdarabokon kívül ünneptől függetlenül előadható bábdarabokkal is rendelkezésre állunk. Gyermektáborokban, falu- vagy városi napokon, gyermeknapi rendezvényeken, sőt játszótereken is bemutatásra kerülnek bábelőadásaink.

Önkéntes bábcsoportok
A bábcsoportokat általában olyan elkötelezett önkéntesek alkotják, akik Magyarország valamely keresztény alapokon nyugvó egyházának/felekezetének tagjai. A színvonalas műsorokkal és hiteles életükkel egyaránt képviselik a gyerekek előtt a Biblia maradandó, valódi értékeket nyújtó igazságait.
A csoportok önkéntes alapon, saját költségvetéssel működnek.

Az előadásokhoz kapcsolódó ajándékozás
A bábcsoportok az előadásokat követően a látott bábdarabhoz kapcsolódó zenés mese CD-t és Palánta Posta újságot ajándékoznak a gyerekeknek és a nevelőknek.

Egy-egy bábidőszakban 60-80 ezer gyermeket (ez ennyi családot is jelent) érünk el országosan a bábdarab aktuális üzenetével.

Ha többet szeretne megtudni a bábmisszióról, vagy jelentkezni szeretne:
Országjáró Bábmisszió (OBM)
Világ Bábmisszió (WPM/ World Puppet Mission)