Select menu item
Kapcsolat
  • 1071 Budapest
    Rottenbiller u. 24.
  • +36 70-315-795

Boldogságkeresők program

Ami minden fiatalt jellemez: keresi a boldogságot. Sok a csapda is. Sok az ígéret, a várakozás, a reménykedés, és annál nagyobb a kiábrándulás, a veszteség és a depresszió – sok esetben. Játék- és szerfüggés kialakulása, nem kívánt terhesség, érték-vesztés és rombolódó kapcsolatok, elvesztett évek és tisztaság… csak példák a veszélyek közül. Ez a probléma megoldást kíván!

A Timóteus Társaság (Campus Crusade) tizenéveseknek szóló programját alapul véve 2003-tól kezdtük kidolgozni ’Boldogságkeresők’ című programunkat, melyet évről-évre, folyamatosan bővítünk, fejlesztünk.
A program célja – segítségnyújtás tizenéveseknek.
Minden foglalkozásunk célja az elgondolkodtatás, eligazítás és ösztönzés. Azt akarjuk, hogy a következő generáció megbízható életvezetését megbízható értékelési alapok, világos önismeret és a helyes magatartás iránti elkötelezettség segítse az élet legfontosabb területein! Ezért készültek a „Boldogságkeresők” tananyagai a tizenévesek felvilágosítására a kábítószerekről, párkapcsolatokról, családról, haragról, kommunikációról – a Biblia értékrendje alapján.

Boldogságkeresők – CD és munkafüzet:
Oktatásra és klubfoglalkozásra is alkalmas csomag, mely munkafüzetből, CD hanganyagból  és oktató videó filmekből áll. A hanganyag interjúkat és beszélgetéseket tartalmaz, melyek az adott témát sok különböző szemszögből világítják meg. A „Boldogságkeresők” anyagai segítik a tizenévesek bevonását az interaktív csoportmunkába. A fiatalokkal készült riportok, a feldolgozható döntési helyzetek, és a szakemberek tapasztalatai ösztönzést jelentenek a helyes alternatívák választására a tizenévesek hétköznapi életében.
Az iskolák útján eddig több mint 30.000 csomagot juttattunk el a fiatalokhoz. Évente 15-20 iskolában van lehetőségünk foglalkozásokat tartani egészség- és bűnmegelőzési napokon, vagy osztályfőnöki órák keretében. 2007 óta közel 6000 fiatallal oszthattuk meg interaktív foglalkozásokon a Biblia életeket átformáló, helyreállító üzenetét.

Boldogságkeresők jellemépítő-programunk:
Boldogságkeresők I. „Drogmámor vagy valóság” c. interaktív munkafüzet és Cd
Boldogságkeresők II. „Szerelem receptre” c. interaktív munkafüzet és Cd
Boldogságkeresők III. „Társas magány” c. interaktív munkafüzet és Cd
Boldogságkeresők IV. „Győztes önuralom” c. interaktív munkafüzet és Cd

Bővebb információ:
https://palantamisszio.hu/index.php/hu/fiatalok