Select menu item

Jegyzetek a szeretetről – Iránytű

Jegyzetek a szeretetről – Iránytű

Mi, szülők sokszor úgy érezzük, hogy nem avatkozhatunk bele gyermekeink érzelmeibe, gondolkodásmódjába. Sokszor talán nem találjuk a hangot velük, hogy erről a témáról hogyan beszélgessünk egymással. Nagyobb korukban talán még nehezebb.

Ezért sokszor gyermekeink úgy érzik magukat, mint Drew Barrymore, a híres amerikai színésznő, aki ezt mondta: „Csak sodródom a szerelem tengerén. Néha jól jönne egy iránytű, hogy eligazodjak.” (Best magazin, 2009.07.17.)

Úgy gondolom, Isten csodálatos iránytűket adott a gyermekek számára: egy apát és egy anyát. De csak akkor lehetséges, hogy útba igazítsuk a gyermekeinket, ha felvállaljuk az iránytű szerepét, ami biztos utat tud mutatni. Persze ehhez nekünk magunknak is a helyes és biztos úton kell járnunk. Hogy is tudnánk jó utat mutatni, ha még mi magunk sem tudjuk, mi a helyes út?

Ezért csodálatos az Úr Jézus kinyilatkoztatása: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.” /Ján 14,6/

Nagyon fontos hát, hogy mi magunk megtaláljuk a tökéletes utat, hogy gyermekeink ne vergődjenek úttalan utakon keresve a boldogságukat. Mert ha én, mint szülő, megtalálom az Úr Jézus Krisztussal a békesség és boldogság útját, akkor a gyermekeimnek is meg tudom mutatni…

About Author