Select menu item

Jegyzetek a szeretetről – A szeretet sebei

Jegyzetek a szeretetről – A szeretet sebei

Sokszor szeretetből sebeket kell ejtenünk egymáson – mert a másik életét akarjuk megmenteni. Pont úgy, ahogy a következő történet ezt bemutatja nekünk…

Néhány éve Dél-Floridában, egy forró nyári napon Samy úgy döntött, hogy úszik egyet a házuk mögötti folyóban. Ledobta cipőit, ruháit, és kiszaladt a hátsó ajtón – hogy mihamarabb a hűvös vízbe ugorhasson. Vidáman lubickolt a vízben. Az önfeledt fürdésben nem vette észre, hogy amint ő a folyó közepe felé úszott, egy aligátor épp a part felé tartott. Samy apja, aki a kertben dolgozott, felfigyelt rá, hogy egy gonosz aligátor egyenesen a fia felé tart. Rémülten rohant a vízhez, és közben torkaszakadtából ordított: “Samy, Samy, gyere ki! Gyere azonnal! Veszély, veszély!”

Apja hangját hallva a kisfiút aggódás fogta el, gyorsan megfordult, és a part felé úszott. De már túl késő volt. Amint elérte apja kezét a partnál, az aligátor is elérte őt. A partról az apa megragadta kisfiát a karjánál fogva, pont abban a pillanatban, mikor az aligátor erős állkapcsával Samy lábaiba mart. Az apa és a krokodil erőharca indult meg – a gyermekért. Az aligátor erősebb volt az apánál, de az apa túl szenvedélyesen szerette a fiát ahhoz, hogy elengedje. Egy gazda éppen arra vezetett autóján, és felfigyelt a sikoltozásokra. Magához vette a puskáját, és odarohant a folyópartra. Célzott, és lelőtte az aligátort.

A kis Samyt azonnal beszállították a kórházba. A kisfiú több hetes kórházi ápolás eredményeképpen csodálatos módon életben maradt – úgy, hogy járni is tudott. A lábát hatalmas sebhelyek torzították az állat erőszakos támadása miatt. A karján a pedig mély karmolások nyomai voltak. Apja a kétségbeesett erőfeszítés közben körmeit a gyermek húsába vájta, hogy megtartsa az ő szeretett fiát. Egy riporter – aki a borzalmas események után elsőként készített riportot a kisfiúval, megkérdezte: “Láthatnám a sebhelyeidet?” A fiú felhúzta a nadrágszárát, és utána büszkeséggel így szólt a riporterhez: “De nézd a karjaimat! Nagy sebhelyek vannak a karjaimon is… Azért vannak, mert Apám nem engedett el!”

About Author